top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Kad nam opsesija zdravljem uništi zdravlje...

Plant based. Skini još jednu kilu. Otrči sekundu brže. Digni za pola kile više. Pojedi još jedan zdravi obrok. Nemoj popit čašu alkohola. NULA ŠEĆERA! Plant based. Skini još jednu kilu. Otrči sekundu brže. Digni za pola kile više. Pojedi još jedan zdravi obrok. Nemoj popit čašu alkohola. NULA ŠEĆERA! Plant based. Skini još jednu kilu. Otrči sekundu brže. Digni za pola kile više. Pojedi još jedan zdravi obrok. Nemoj popit čašu alkohola. NULA ŠEĆERA!


Nikad zadovoljan.

I nemoj se SLUČAJNO spotaknuti.

Jer inače si podbacio.

I sve što si do sada napravio ne vrijedi ništa.

Ti ne vrijediš ništa.

Jer nisi savršen.


Ovo je primjer opsesije koja skoro sigurno vodi u propast.

Nagledao sam se i još uvijek gledam ljude oko sebe koji žive ovakav život. Konstantno nezadovoljni jer se uvijek može bolje. Žele biti zdravi, žele sebi dobro i pri tome žele biti savršeni, a ne znaju da je to nemoguće. I kada (ne ako – kada!) se dogodi spoticanje, utjecaj na psihičko zdravlje je toliko razorno da svo to savršenstvo pada u vodu. I tako spoticanjem za spoticanjem žive „zdravo“ i sustavno se uništavaju.


A bolest izazvana stresom dolazi podmuklo, na mala vrata da ju ni ne primjetite.

Opsesija zdravljem narušava naše zdravlje.

Narušava ga negativnim osjećajima i mislima koje dolazi kod spoticanja, a ono što je gore je to da ga konstantno narušava pritiskom samoga sebe na savršeni zdravi život jer nikada nismo zadovoljni. Koliko god želimo živjeti zdravo, NE SMIJEMO imati pritisak savršenstva i MORAMO si dati prostora da nekada zastranimo.


Trudite se živjati zdravo i prihvatite to da ste ljudi i da ćete se spoticati.

I da će te biti zdravi ako se spoteknete.

I da je sve ok ako pogriješite.

I da je još više ok ako odlučite pogrešno jer eto... Srce želi.


Uživajte u životu i sve će biti ok!

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

 


266 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page