top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Koncentracija - svi nas traže, nitko nas ne uči kako...

Vratite se malo u prošlost. Vratite se u one dane kada ste bili djeca, u školske klupe kroz cijelo školovanje, na sve poslove koje ste imali pa sve do danas...i razmislite koliko puta su vam rekli da se koncentrirate. Bezbroj puta, jel tako? Sada se probajte sjetiti da li vas je itko naučio kako :)


Nevjerojatno je da je koncentracija jedna od rijetkih stvari, ako ne i jedina, za koju su svi zahtjevali da bude savršena, a NITKO vam nije nikada objasnio kako usmjeriti pažnju na ono što želimo / moramo i NITKO nas nije naučio kako ju zadržati onoliko koliko je to potrebno. Svaki profesor želio je 100 posto vaše koncentracije na svakom svom satu. Svaki šef želi 100 posto vaše koncentracije tijekom radnog vremena. Nitko od njih vas nije naučio kako. Nije ni čudo što niste uspjeli. Nije ni čudo što nisu zadovljni.


Koncentracija, kao i sve drugo mora se naučiti. Zatim se mora vježbati. Puno vježbati da bi mogli u datom trenutku, kada mi to želimo, usmjeriti ju tamo gdje mi to želimo i održati ju koliko mi to želimo. Neki od nas mogu, bez da su naučili, kao što je moj prijatelj mogao pisati zadaću pod odmorom kad je oko njega bio kaos i ljudi kao on su rijetkost. Mnogi ne mogu jer su distrakcije puno jače od njihove koncentracije. Ne zato što nisu sposobni. Nego zato što ne znaju kako. I nisu vježbali. Jer ne znaju kako.


Najveći problem leži u činjenici da većini nas misli upravljaju nama, a ne mi mislima.

E sada...kako mi možemo istrenirati sebe da upravljamo svojim mislima, da usmjerimo pažnju na ono što želimo i održimo je tamo koliko god želimo? Vrlo lagano zapravo :)Dovoljno je javiti mi se, odvojiti jedan sat svoga vremena da vas naučim koliko je taj proces zapravo lagan. I dugotrajan.

Ali je lagan i zabavan!


Možete se javiti sami, možete organizirati predavanje za vas par, za zaposlenike u firmi, ubaciti me u konferenciju. Mogu odraditi uživo ili online... Mogu kako god želite. Ako vi želite, ja imam način

I kada uspijete kontrolirati svije misli, neće vam to samo pomoći u školi ili na poslu, pomoći će vam u još puno drugih životnih situacija, a jedna od njih je kontrola i eliminiranje stresa što je IZUZETNO važno!

 

Ako želite poboljšati svoju koncentracju, kliknite na gumb i saznajte više:

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page