top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Možeš li biti sam sa sobom?

Možete li sjesti na ovu klupicu i uživati sam sa sobom?

I koliko dugo?

Znate li biti sami?


Biti sam i uživati, rekao bih da je superpower 🦸‍♂️

Malo ljudi to može. Iz razloga što smo sami sebi najčešće najveći neprijatelji. Istraživanje je pokazalo da osobi koja je sama kroz glavu prođe 70 posto ružnih misli.

👉 Od toga, 80 posto je o samom sebi.I onda postanemo nervozni i krećemo raditi bilo šta, samo da maknemo te misli iz glave. Jer ako smo mirni i sami sa sobom, nastaviti ćemo misliti ružno i praktički se posvađati u svojoj glavi.

👉 Treba nam distrakcija od naših misli.


Da bi mogli biti sami i uživati u tome, potrebno je postati sebi najbolji prijatelj. I znati kako kontrolirati svoje misli. Jer smo jedino mi odgovrni za to što nam se "mota" po glavi.

👉 Nitko drugi.


✅ Da bi riješili taj problem, potrebno je naučiti meditirati.

Meditacija nam prvenstveno pomaže da možemo biti sami sa sobom i da nam bude lijepo. Da možemo kontrolirati svoje misli.

❗️A ta kontrola misli je naš superpower❗️


Ako ne možete sjesti na klupicu i biti sami sa sobom, javite mi se. Jer jednom kada naučite kontrolirati svoje misli i kada sebi postanete najbolji prijatelj, vaš svijet će se promijeniti na najbolje!


Vjerujte mi, jer ja nisam mogao sjesti na klupicu.

Sada mogu provesti na njoj cijeli dan 🥰


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page