top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Nesebično djelovanje je uvijek sebično


Krenimo od domaće zadaće... Imajte sa sobom 5 malih poklona koje ćete napraviti danas. Svaki dan ćete pokloniti po jedan poklon nepoznatoj osobi...onoj za koju baš osjetite tada, u tom trenutku, da bi to trebali napraviti...i zaželite iskreno iz srca svako dobro u 2022. godini sa osmjehom na licu.

Zašto ćete to napraviti?

Zato što vam nepoznata osoba koju iznenadite neće moći vratiti poklonom i tako ćete iskreno učiniti nekoga sretnim iz stvarno nesebičnih razloga. Učiniti ćete to zato što želite dobro. Zato što osjećate to. I zato što možete.


Iako ćete učiniti tu osobu sretnijom barem na trenutak, ako ne i na više njih...u konačnici ćete sebe učiniti puno sretnijim jer darivanje je uvijek bolje od primanja. Za dušu je bolje :)


I sada dolazimo do tog sebičnog dijela...tog suptilno sebičnog dijela gdje IPAK nesebično djelovanje koje u konačnici ima cilj da učinimo nekoga sretnijim, na kraju nas učini još više. Ne jer želimo to i očekujemo to...nego zato što je to tako. A to je dobro iz još jednog razloga. Onog najvažnijeg. A to je:


Osjećaj sreće i ispunjenosti kod ovakvih djela daje nam želju i motivaciju da to krenemo raditi, ne samo kada su blagdani, nego kada god vidimo da možemo pomoći i učiniti ljude oko sebe sretnim. To trebamo raditi kada god možemo. Zato što možemo. I zato što želimo.


Biti dobar čovjek zahtjeva samo jednu stvar, a to je želja.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page