top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Novogodišnje odluke - savršenstvom do propasti

„Svaki dan ću...“ početak je kraja svake odluke.

Bliži se 01.01. i svi smo više manje donijeli neke nove odluke koje kreću od tog magičnog datuma. Nekako vjerujemo da će nam biti lakše ako krenemo u novoj kalendarskoj godini mijenjati sebe i svoj život na bolje. Ja sam bio isti takav, ako ne i gori I ima tu istine. A i da nema... Koga briga jer nije bitno šta me motivira dokle god me motivira da budem bolji prema sebi i drugima.


Ono gdje griješimo je očekivati od sebe da ćemo biti roboti i da ćemo svaku odluku „odraditi“ savršeno. Svaki dan ću trenirati, svaki dan meditirati, neću više jesti junk food, ne pijem alkohol više nikada... I sa SVIM tim te odluke krenemo odjednom.

A onda kada ne odradiš, osjetiš da si podbacio nakon xy vremena, da si iznevjerio sebe i tada doneseš NAJGLUPLJU odluku u novoj godini, a ona je: „Prestajem s novom odlukom jer sam podbacio!“

To vam je isto kao kada vam se na autu probuši jedna guma i vi zbog toga probušite ostale tri koje su dobre :)


Da se to ne bi dogodilo, morate shvatiti da smo ljudi, da nismo roboti i koliko god želimo i volimo nešto, dogoditi će se život i nećemo biti savršreni. To ne znači da ćemo prestati sa dobrom navikom ako jedan, dva ili par dana nismo radili koliko god influenzeri ponavljali frazu: "Svaki dan...".


Probajte sljedće:

Počnimo svaku novu životnu promjenu / odluku sa riječima: „Probati ću što češće...“ ili "Kada god stignem..."

Ovakvim stavom dopuštate sebi da budete čovjek i da pogriješite bez gržnje savijesti jer navika i promjena se održi onda kada prepoznaš i shvatiš vrijednost te promjene i kada čvrsto odlučiš to napraviti. Tada dani kada niste "savršeni" neće utjecati na prekid vaše odluke što treba biti cilj.

Cilj kojeg nikada nećete dostići jer JEDINO tada odluka ostaje za cijeli život.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

183 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page