top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Prestanimo uništavati sve oko sebe!

Zagrizao sam burger i pronašao sam ljudsku dlaku. Odmah mi je sinula ideja. Prvo što ću napraviti je slikati to i staviti na sve društvene mreže, tagirati restoran i ishejtat the shit out of njih. Onda ću tražiti besplatnu hranu, nakon čega ću ih tužiti i poslati im niz inspekcija. Uz to, poslat ću sliku i tekst nekim portalima da mi i oni pomognu u tome!

A na kraju ću sjesti i uživati gledajući kako sam im uništio sve što sam mogao.


Dobro, što nam se dogodilo???


Idemo okrenuti priču.

Imam restoran i ljude koje rade. Imam i ljudski faktor, a to je da se uvijek može dogoditi pogreška. I slučajno, nakon xy godina u 2.147.374 burger je upala dlaka, sasvim slučajno i nenamjerno. Nakon što sam vidio da je gostu dlaka u burgeru, u trenu sam mu se ispričao i rekao mu da ću mu se odužiti i u istom tom trenu dobio sam notifikaciju hejta na društvenim mrežama, mail od inspekcije, njihovog odvjetnika i traku na vratima.

Jedna dlaka u hamburgeru je bila jača od svih godina dobrog i poštenog rada.

Jedna dlaka mi je uništila posao i život.


Probajmo drugačije.


Kada vidimo nečiji propust, idemo to zadržati za sebe i podijeliti to sa njima, ukazati im na pogrešku i pomoći im da to poprave. Idemo imati malo empatije. Idemo imati malo razumijevanja. Idemo imati malo više ljubavi jedni prema drugima.

Idemo biti čovjek.

Pa sljedeći put kad popizdite na nečiju pogrešku, probajte se staviti u njihovu poziciju i zamislite kako bi vama bilo, a prije nego krenete hejtat, sjetite se butterfly efekta:


Jedan post na društvenoj mreži može uzrokovati nevjerojatne posljedice.

Dobre ili loše.

Birajte.

I živite s tim.

I nadajte se da nikada nećete biti na drugoj strani ako odaberete pogrešno.


Ovo što se danas događa, potvrđuje mi jednu priču o vragu i kotlovima, a išla je nekako ovako:

„U paklu, svaka država ima svoj kotao. Ispred svakog kotla je čuvar koji vraća one ljude koji uspiju doći do ruba kotla, ne bi li pobjegli van. Svaka država osim kotla gdje su Hrvati. Tamo nema čuvara jer vrag zna da čim se netko približi rubu, njegovi će ga vratiti na dno.“

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

 


324 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page