top of page

Sirovi špaget - to želimo biti!

Zamislite da u ruci držite sirovi špaget i kuhani špaget. Sada ih primite skroz nisko za jedan kraj i probajte ih držati uspravno. S kojim ćete to uspjeti?


Ako izvodite vježbe ravnoteže ili kada se nađete u bilo kojoj životnoj situaciji gdje trebate održavati ravnotežu, zapamtite ove riječi: „Ja sam sirovi špaget“

Kada aktivirate čitavo tijelo, kada ga „stisnete“, lakše je održavati ravnotežu nego kada je tijelo opušteno i nekontrolirano. Opušteno i nekontrolirano tijelo teže je zadržati u tom centru težišta gdje nam je najbolji balans jer nas „baca“ i vuče na sve strane.


I za kraj...kad govorimo o ravnoteži, evo par istina koje će vam olakšati život: Ima dana kad je bolje, ima dana kad je lošije i nikad nećemo znato zašto je to tako Jedna strana je uvijek bolja, a druga lošija jer smo dešnjaci ili lijevaci. Čak i kod ambidekstrika je uvijek jedna bolja.

Odnos ravnoteže otvorenih i zatvorenih očiju je 8:1 – ako možete držati ravnotežu otvorenih očiju 8 sekundi, zatvorenih možete 1.

Ako smo kruti i što više stisnuti, lakše je – „Sirovi špaget“

Špagetići moji...budite mi zdravi, sretni i stabilni!

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

 

Želite li poboljšati svoju ravnotežu individualnim vježbanjem sa mnom ili možda u grupi, kliknite na jedan od ova dva gumba i saznajte više:7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page