top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Slušajte svoje tijelo!

"Slušajte svoje tijelo i preskočite vježbu ako vam je neugodna" rečenica je koju svaki sat ponovim nekoliko puta. Da li stojim iza svojih riječi? Aspolutno da...čak i tamo gdje "ne bih trebao" 🙂

Now...let me explain 👇


Kako imam kalcifikat u ramenu, tako su mi neke asane izuzetno bolne i ne radim ih. No to nije razlog da iste uskratim polaznicima.

Zašto bi moji polaznici bili uskraćeni za nešto što ja ne mogu?

To po meni nije ok.


👉 Ono što mi je ok je da ne skrivam asane koje ne mogu, da ne skrivam modifikacije koje ja osobno radim i da preskačem one pokrete i položaje koji bi mi potencijalno mogli naškoditi.

Jer...ako to zahtijevam od svakog polaznika, zašto bih to skrivao?

Pa čak i u videima (gdje trebam biti savršen...ili možda ne?)


✅ Od samog početka rada kao učitelj joge u Medical Yoga Centru želio sam biti iskren prema svima. Pokazati ono što mogu i ono što ne mogu, u videima ne editirati lapsus linguae, ne brisati neuspjele ravnotežne položaje ili greške u asanama da bi sadržaj bio bolji jer smo svi ljudi i svi griješimo.

I ako sam ja tu da vidim svaku vašu pogrešku i ukažem vam na nju...što bih skrivao svoje?


Ovo je video jednog sata joge gdje sam usred asane rekao da je to meni bolno i da ću ja sada preskočiti (sjeo sam i čekao završetak asane) dok ćete vi raditi.

✅Jesam li loš joga učitelj? Sumnjam 😉

✅Sramim li se što ne mogu? Ponosan sam što mogu pokazati da ne mogu 😎


Budite pametni, poštujte svoje mogućnosti, budite svjesni sebe, čuvajte sami sebe i znajte da će uvijek biti netko tko može brže, više i jače. Vi ćete, s druge strane, težiti tome da budete barem malo bolji nego što ste bili jučer i pri tome ostati zdravi i čitavi!


Uživajte u jogi i ako vam mogu pomoći na bilo koji način... Javite mi se!

I naravno, budite mi zdravi i sretni ❤

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page