top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Tablete ne rješavaju svaki problem!

Nakon razgovora i prve analize tijela svojih individualaca, najčešće zaključim da su bolovi i PUNO loših stvari u tijelu nastali jer su osobe prvenstveno fizički slabe, nisu se kretale i fizički su...propale. No te osobe nisu krive za to. Slušale su svojeg doktora.


Prije svega, ne generaliziram. Ima divnih doktora koji znaju što rade, koji se brinu o svojim pacijentima, koji su u korak sa novim istraživanjima i oji djeluju interdisciplinarno. Tim doktoricama/doktorima se od srca zahvaljujem.


Ovo je post o onim drugima kojih, na žalost, ima previše:

- O starim doktorima koji su na kraju karijere i žele samo odraditi do kraja. - O doktorima koji su kupljeni od strane farmaceutske industrije. - O doktorima koji nisu od faksa pročitali ništa stručno. - O doktorima koje nije briga.


Pokret liječi. To je činjenica koja je neupitna. Čovjek je građen da se kreće. Prvenstveno...da trči! Tijelo je napravljeno da bi prelazili sporo velike distance. Čovjek je u prošlosti lovio tako da je umorio i iscrpio 100 puta bržu žvotinju od sebe. Čovjek je tražio hranu i skupljao ju. Čovjek se gadno namučio da jede i preživi.

A danas...?

Danas čovjek sjedi 8+ sati dnevno i ima Wolt, Bolt i Glovo na mobitelu. Dostave svega su dostupne, dečki će odnijeti to gore, postaviti, a vi lijepo samo pauzirajte seriju na Netflixu da bi ste im se zahvalili. Ne trebate se ni ustati rukovati, doći će oni do vas (prije pandemije) i platiti možete preko mobitela tako da ne trebate ni do kasice – prasice. Fizičko propadanje je počelo izumom daljinskog upravljača za TV. Pratite me? Ako ne, pogledajte film WALL-E!


Kada vam sljedeći puta doktor kaže da ne radite ništa nego uzmete lijekove i budete doma, sljedeći vaš korak je zatražiti premještaj kod novog doktora i javiti se meni.

Zašto meni?
Zato što ću vas ja uputiti na pametne drage i dobre ljude kojima je stalo do vas i koji će vam pomoći ako ja to ne mogu ili moj team u Medical Yoga Centar. Zato što znam liječnike, fizioterapeute i trenere koji žive za vaše zdravlje. Koji su stručni, ambiciozni i motivirani. Kojima je stalo, koji su u korak sa vremenom i koiji nisu umorni od svog posla.


I za kraj...starost dokora ne znači znanje. Najčešće znači umor. Ponovno...čast iznimkama i hvala im još jednom!

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

 

Ako želite vježbati sa mnom (joga ili funkcionalni trening) i imati dugoročne rezultate, pogledajte moj sistem individualnih sati ili grupno vježbanje:
5 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page