top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Vaš auto iz snova!

Na jednom predavanju studentima, Warren Buffett je krenuo pričati jednu priču koja je išla nekako ovako:

"Kada bih sada svima ponudio da vam kupim vaš auto iz snova, koliko bi vremena potrošili na istraživanje i učenje o autima kako bi izabrali onog najboljeg za cijeli život i kada ga dobijete, koliko i kako bi se brinuli o njemu?"


Nakon što se diskusija zahuktala i nakon što su studenti objasnili iscrpna istraživanja o autima i besprijekornu brigu kada ih dobiju, gospodin Buffett je samo rekao:


Vaš auto iz snova je vaše tijelo.

Toliko puno znamo o autima, sportu kojim se bavimo, momčadima i njihovim sastavima od 1990. do danas, vinima i pivama te svim okusima i sastojcima koje osjetimo kada ih pijemo, susjedima i njihovim životima :), poslu kojim se bavimo i još hrpetini stvari koje nas zanimaju.

I to je super! Dapače!


Samo što...

Toliko malo znamo o našem tijelu i procesima koji se događaju, toliko malo istražujemo i skačemo na prvu žutu štampu "istraživanja" i gluposti koje nam preporučuju influenzeri, toliko se loše brinemo o našem tijelu, zapostavljamo ga, sustavno uništavamo i pazimo jedino onda kada se pokvari... Kao da ga u svakom trenutku možemo zamijeniti novim ako prestane raditi.

Na žalost, ne možemo.


I zato moramo posvetiti PUNO više pažnje našem psihičkom i fizičkom zdravlju. Dobro je što je tijelo toliko robusno da ga možemo iznova popravljati i krpati, no to sve utječe na kvalitetu i dugovječnost. Jer, kao i auto, tijelo će trajati kraće i raditi će lošije ako ga sustavno uništavamo i ako se ne brinemo o njemu kako treba.

Popravak pomaže, ali je bolje bez toga.

I zato je prevencija sve!


Naše tijelo je naš jedini auto koji nas vozi kroz život od početka do kraja.

Vrijeme je da shvatimo i da se počnemo ponašati sukladno tome kako bi imali neuništivi "auto" iz snova.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

 
324 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page