top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

3 apsurda fitness industrije

U ovom poslu sam jako dugo i ovo su moja 3 apsurda u današnjoj fitness industriji.


🌀 Prekratka edukacija za trenere

Danas postoje razne edukacije (neke su samo online!!!) koje traju prekratko (vikend - dva, 50, 100, 200 sati), pokriju se osnove osnova od svih osnova i kao na traci izbacuju "licencirane" trenere. Doslovno, ako platiš i naučiš tu jednu malu skripticu - postaješ trener.

E sad... mi smo na Kineziološkom fakultetu imali 75 sati anatomije, 75 sati biomehanike i 120 sati psihologije. Što pokriva osnove osnova poznavanja ljudskog tijela (ne treninga - samo tijela) i daleko je više gradiva od gore navedenih kompletnih edukacija. Pa onda sve ostalo vezano za ljudsko tijelo i principe. Nakon toga kreće osobna edukacija dublje u tvoju željenu odabranu tematiku ako želiš stvarno poznavati ljudsko tijelo i biti kvalitetan trener. A da ne govorim o ostalim aspektima koji se trebaju znati (metodika, teorija treninga, kineziterapija...,).

Naravno, postoje oni sa 2 fakulteta koji znaju jako malo i postoje oni bez ikakve edukacije koji znaju jako puno. Ali shvaćate o čemu pričam.

Za "jedan vikend" from zero to hero.


🌀 Isklesano tijelo je prioritet Vidite 2 trenera u teretani. Jedna ima isklesano tijelo, druga ima "normalno" tijelo. Osobe koje traže trenera u 90 posto slučajeva otići će onome sa isklesanim tijelom.

Nije čudo što se učitelji skijanja kvarcaju prije početka sezone kako bi izgledali tamnije da odaju dojam klijentima kako žive i rade na brdu cijele godine.

Ne šalim se. Takvima dolaze prije nego nama koji bijeli dođemo prvi dan na snijeg. U 10 godina rada kao učitelj skijanja, nikada to nisam radio, ali mi je prošlo kroz glavu.

Prvih 7 sekundi stvarno je izuzetno važno. Skoro bih rekao - najvažnije!

I jako dobro se nadovezuje na zadnju točku.

🌀 Klijenti ne pitaju najbitnije pitanje

S kim god sam krenuo raditi, bilo individualno vježbanje ili moju "Online Yoga+" ili su se upisali u Medical Yoga Centar, gotovo NITKO ne pita: - "Reci mi što si završio od edukacija i koliko dugo radiš ovaj posao." Mislim da dalje ne trebam objašnjavati ovu točku...



Nemam namjeru ponižavati struku, ali evo jedne usporedbe:

Završiš za bravara. Dođeš promijeniti bravu, zezneš nešto i potrgaš bravu. Problem riješiš da se ispričaš i odeš kupiti novu bravu. Nikom ništa osim tebi mali trošak.

Ako ozlijediš osobu u trenažnom procesu svojem neznanjem, ne odeš kupiti novi prednji križni ligament nego se ispričaš i imaš na savjesti cjeloživotno sranje te osobe jer jednom kad koljeno ode, otišlo je praktički za cijeli život - kako kažu.


U jogi se čak ni ne ispričaš jer u jogi nikada učitelj nije kriv nego je ego vježbača.

Što mi posebno ide na k... Ovaj... Na živce.


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Sva predavanja formirana su tako da su lako razumljiva i brzo primjenjiva. Zabavna su, interaktivna i potpuno drugačija od svih koje ste do sada čuli.


​Predavanja organiziram za jednu osobu, više osoba, zaposlenike tvrtki, konferencije događanja i ona mogu biti uživo ili online. ​


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

568 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page