top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Ciljevi su najmanje važni!

Svaka osoba u svom životu postavila si je nebrojeno puno ciljeva koja želi ostvariti kako bi se osjećala sretnijom, zadovoljnijom i potpunijom. I većina ih se neostvare. Tako je i u mom slučaju. Jer sam čovjek i jer sam krenuo pogrešno.


Zašto ciljevi nisu uopće važni?

Zato što je najlakše postaviti cilj. To može svatko. Sjesti jedan dan i "obećati" sebi kako će postići u određenom vremenu to i to. Divno. Bravo!

I što sad?


Kako bi ostvarili svoje ciljeve važno je da nam "sjedne", razraditi to i na kraju - odraditi!

Što znači "sjesti"?

Sjesti znači da moramo shvatiti, razumjeti i potpuno prihvatiti to što želimo postići. Moramo imati jaki "ZAŠTO" za ostvariti taj cilj. Ne prestajemo zauvijek pušiti jer nam je netko rekao da prestanemo. Ne počinjemo sustavno vježbati jer smo vidjeli i čuli da je to dobro. Ne okrećemo novu stranicu u svom životu jer nam je dosadno pa nam se okreće.

Radimo to jer smo konačno iskreno osjetili da je vrijeme, da moramo i da želimo.

Štono bi se reklo: "Sjelo nam je"

Jednom kada postavimo svoj cilj i kada nam "sjedne", odmah moramo razraditi put ka tom cilju. Moramo vidjeti što nam je sve potrebno kako bi ga ostvarili, koje žrtve i gdje moramo napraviti, koliko sebe moramo dati za to i da li smo uopće spremni za to.

Jer, jedno je mašta, a drugo je surova realnost i ako nismo iskreni prema sebi od početka - piši kući propalo. A volimo si lagati malo da nam je lakše odlučiti i krenuti iako možda nismo uopće spremni.

Ja volim imati "Đavoljeg odvjetnika" kad krećem u nešto da mi namjerno i suvislo kontrira u APSOLUTNO svemu što kažem. I ako mogu argumentima razuvjeriti prvenstveno sebe, a onda i njega, znam da ću uspjeti ostvariti taj cilj.


Kada razradimo put i shvatimo da možemo, onda kreće gruntwork.

A gruntwork je NAJBITNIJI!!!

Kreće rad za koji je potrebno imati muda. Raditi kada ne želimo, kada nam je teško, kada nam ne ide, kada imamo osjećaj da stojimo na mjestu ili nazadujemo i to traje duuuuuuuuugo! Treba imati muda i vjere. E to!

Muda i vjera. I jebeni gruntwork.


A kad vam je "sjelo" i kad imate to sveto trojstvo, vjerujte mi da ćete uspjeti.

Ne danas. Ne sutra.

Ali jedog dana sigurno!


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️


81 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page