top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

10 sekundi za cijeli život!

Nedavno sam pisao kako trening 1x tjedno nije dovoljan za bilo kakav suvisli napredak. Sada pišem kako je 10 sekundi treninga itekako bitno!

Nisam poludio. Dajte mi 3 minute.


Početak je najteži.

Godinama sjedimo u uredu i ležimo na kauču. I samo to. Znamo svaki mogući izgovor da ne krenemo trenirati. Lažemo sami sebi i izmišljamo koje kakve, s oproštenjem - pizdarije, jer slušamo nekog Miškovića i njemu slične koji govore o tome da moramo minimalno 2x tjedno sustavno vježbati kroz dugi period kako bi vidjeli rezultate.

Predugo je to. Prenaporno. Ne možemo. Prestari smo. Predebeli. Premršavi. Preozlijeđeni (ako je to riječ). Biti će valjda sve ok.

Ako smo mogli do sada bez ikakvog kretanja i živi smo, možemo nastaviti s tim.


Ono što Mišković ne govori često, a trebao bi, je upravo o počecima treniranja. O stvaranju ovisnosti. I o tome kako je 10 sekundi i više nego dovoljno.

Uz pretpostavku da su vam tenisice već zavezane.

I da je prostirka za vježbanje u istoj prostoriji.


Početak je najteži, a trebao bi biti najlakši.

Idemo sklairati.


Svaki dan, ali BAŠ SVAKI DAN odlučite da ćete odraditi trening. I krenite!

Obucite tenisice bilo da idete trčati ili u teretanu, odnosno, razvucite prostirku za jogu na pod. I ond lijepo skinite tenisice, zarolajte prostirku i vratite se na kauč.

Isto to napravite sutra. I prekosutra. I prekoprekosutra. I prekoprekoprekosutra. Svaki dan bez iznimke obucite tenisice ili odrolajte prostirku i onda ih skinite i zarolajte nazad.


U jednom trenutku dogoviti će se promjena.

Ajde... Kada sam već obukao tenisice, idem barem napraviti krug oko parka. Ili ću sjesti na prostirku i samo razgibati vrat. Jer ako ništa ne napravim, a oblačim i skidam tenisice već tjednima, pomislit ću da sam poludio. Uz ukućane koji već misle da sam lud.

Sada to radim već tjedan dana. Hodam krug ili razgibavam vrat.

Kada već tjednima hodam krug oko parka, idem danas dva kruga. I baš me danas zatežu leđa pa ću uz razgibavanje vrata napraviti i "Mačku".


Jedna nota dnevno rezultira kompozicijom.

Jedan potez kista dnevno rezultira slikom.


I tako to krene. Snowball efekt.

A krene jer vam tijelo postane jako jako jako zahvalno na tom kretanju. I jer ste postavili jako dobre temelje za sustavno treniranje. Tjedni oblačenja i skidanja tenisica ne znači da ste poludili nego da ste počeli sustavno raditi na sebi. Što nikada prije niste. Iako još uvijek bez učinaka, postali dosljedni bez iznimke. Bez neodrađenog dana. I to znači više nego što možete zamisliti!


Uz sve to, malo po malo ćete dodavati. A kada više nemate ideje, a želite sve više i bolje, početi ćete gledati kako angažirati neku osobu da trenira s vama ili javiti se na neki grupni trening, uživo ili online.

I tako to krene.

I tako to ostane i postane dio važeg života.

I tako postanete svakim danom sve zdraviji, sretniji i bolji!


Ja sam tu da vam pomognem svaki dan u tome, a ako vam se ne svđa ovo što ćete pročitati u nastavku i želite neku drugu aktivnost ili trenera, javite mi se jer za skoro svaku aktivnost znam kvalitetne i dobre ljude koji će biti uz vas svaki dan kada ćete oblačiti tenisice ili razvlačiti prostirku.


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Vi birate što želite raditi, ja biram kako ćemo to raditi da ostvarite što više dobrobiti u što manje vremena i na taj način brže dođete do željenog cilja.


Možemo uživo, možemo online, možemo kombinirati... Kako god vama odgovara.



 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️









319 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page