top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Imamo li pravo biti nesretni?

Današnji svijet zahvatila je mutirana "Wokeizam" pandemija koja nam dopušta da se osjećamo povrijeđeni i nesretni na svaku sitnicu do te mjere da više ne možemo prihvatiti ničije mišljenje i stavove ukoliko se apsolutno ne slažu s našim.

U isto vrijeme ne smijemo biti nesretni jer sigurno postoji netko kome je teže i moramo biti sretni s onim što imamo.

Mutirani "Wokeizam", osim što čini ljude APSOLUTNO nesretnima i ljutima, čini još jednu groznu stvar, a to je da polako dopušta nametanje osobnih stavova i mišljenja kao jedinu i pravu istinu, zanemarujući to da su osjećaji jedno, a činjenice drugo.

Imamo pravo osjećati se kako god želimo dokle god ne namećemo te osjećaje drugima i ne "tjeramo" ih da osjećaju isto.

Ovo je blagi primjer.

I početak nesretnog života.


S druge strane, da bi živjeli sretno, stručnjaci govore, a i moje podučavanje i predavanja idu u smjeru "Nije sretan onaj koji puno ima, sretan je onaj koji malo treba" - što znači da se mi moramo prilagoditi situaciji u kojoj se nalazimo i naći način da budemo sretni sa onim što imamo, a ne biti konstantno nesretni i težiti budućoj sreći koja nikada neće doći jer uvijek će biti nešto što nemamo i što nismo, a baš nam to treba.

Uz to, uvijek postoji netko kome je teže pa vis-à-vis te osobe nije fer da smo nesretni.


Postavlja se pitanje:

"Smijemo li biti nesretni?

Moje mišljenje je da apsulutno smijemo i moramo biti nesretni.


Osjećaji su tu da ih imamo i niti jedan osjećaj ne treba potiskivati do te mjere da se više ne pojavljuje. Osjećaji su dio nas i oni nam pomažu da lakše prolazimo kroz život.

Život bi trebao biti fundamentalno sretan sa "nesretnim fazama". To na žalost nije tako. Današnji život je takav da smo najčešće fundamentalno nesretni i živimo hvatajući se za slamke sretnih trenutaka.

Uz to, najveći problem je što nismo mi odgovorni za to kako se osjećamo. Uvijek je netko drugi ili nešto drugo.

Takvo mišljenje i takav život potiče taj mutirani "Wokeizam" jer ako nametnemo ljudima svoje mišljenje i stavove biti će nama bolje jer je lakše promijeniti sve oko sebe na našu sliku i priliku nego samoga sebe poštivajući sve oko sebe.


Ili možda nije?

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️


167 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page