top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Mijenjate li svoje stavove i uvjerenja?


Ili su čvrsto zaključani kao ovi lokoti?Istezanje nakon treninga protiv upale mišića i apsorpcija vitamina D kroz cijelu godinu od sunca zadnja su moja uvjerenja koja su pobijena činjenicama stručnjaka i zadnjim istraživanjima.

🤬 Nisam sretan, ali sam ih morao mijenjati.Znanost ide naprijed, stručnjaka je sve više i nepobitna činjenica je da moramo mijenjati svoje stavove jer jednostavno činjenicama nije bitno što vi mislite i kako se osjećate.

No postoji par problema.


👉 Prvi je taj što nam činjenice ne odgovaraju. Meni ne odgovara NIKAKO to što jogom ne mogu djelovati na muskulfiber. Čak ću je pojačati ako se istežem odmah nakon treninga.

Ne odgovara mi što od 15.10. do 15.04. moram SVAKI DAN piti vitamin D.

Sebastijan Orlic za vitamin D si ti kriv 🤌❤️

(Sebastijana pratite, učite od njega i vjerujte mu za sve vezano za prehranu i suplemente - provjeren je i radi jednako kao i ja i FANTASTIČAN JE!)


👉 Drugi je što ne znamo kome vjerovati.

Hrpetina stručnjaka i hrpetina influenzera koji iskreno ili lažno (kroz ambasadorstvo) promoviraju proizvode i educiraju nas. Ne znamo kako odabrati "svog" stručnjaka i ne znamo da li je taj stručnjak iskren ili ima iza toga još nešto. Ako me razumijete.

A da ne govorim o "žutoj štampi" i "internetu".

❌ Big NO NO ❌


👉 Treći i najveći problem, koji bi lijepo riješio sve ove probleme, je taj što ne znamo čitati znanstvene radove.

Prosječan čovjek ne zna što je "Double blind". A kamo li sve ostale parametre i izraze koji se koriste u istraživanjima. I ne bi to bio problem da su sva istraživanja iskrena i nepristrana i obavljena da uopće budu relevantna bilo da pobijaju ili potvrđuju.


Puno je namještenih, a još više loših istraživanja.

I za sve imate PRO i CON.


Recite mi, kako vi stojite po tom pitanju?

Ja čitam istraživanja i natjerao sam se da budem pismen u tome jer i sam educiram ljude. Također, kako ne mogu i nemam vremena i ne želim čitati SVA istraživanja, imam stručnjake u određenim područjima koje JAKO DUGO pratim i provjeravam kako bih im mogao vjerovati uz, uvijek, dozu opreza i sumnje.


I, naravno, mjenjam uvjerenja i stavove i svoje edukacije sukladno napretku znanosti te nije mi ni malo problem reći da sam prije govorio jedno, a sad drugo.

Jer želim biti iskren prema vama i želim vama i sebi najbolje!


A najbolje se uvijek mijenja.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page