top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Naš mozak je kao Google


Što god Googleate, naći ćete za i protiv. Ako googleate kako kava pozitivno djeluje na čovjeka, naći ćete 1000 članaka o tome. Isto tako ćete naći 1000 o tome kako loše djeluje na tijelo.


Netko je rekao, a od oca sam čuo sljedeće:

"Naše misli mogu biti najbolji lijek i najgori otrov. Ovisno o tome kako ih koristimo."


👉 Ako smo negativni, ako mislimo o sebi, drugima i svemu oko nas loše i ako tražimo zamjerku u svemu - naći ćemo. Ništa nije savršeno i u svemu možemo naći loše stvari koje će potvrditi naše negativno razmišljanje i poticati ga na sljedeće.


👉 Ako smo pozitivni, ako mislimo o sebi, drugima i svemu oko nas dobro i ako tražimo dobre stvari u svemu - naći ćemo. Ništa nije najgore ikad i u svemu možemo naći dobre stvari koje će potvrditi naše pozitivno razmišljanje i poticati ga na sljedeće.


✅ I jedno i drugo razmišljanje formirati će nas u osobe kakve su naše misli jer, kako je Aristotel rekao:

"Mi smo ono što često radimo"

("We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.")


Biraj koja osoba želiš biti.

Samo znaj da ćeš postati ta osoba ISKLJUČIVO i SAMO zbog svojih misli, a ne zbog svega drugoga oko tebe.


Ovo je dio predavanja "Budite sebični da drugima možete dati više" na kojem se dosta zadržavam jer je jedno od najvažnijih stvari koje će nam pomoći da budemo zdravi i sretni.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️



3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page