top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

OK je ne biti OK

Ja sam Dario Mišković.

Vodim firmu koji nije propala u koroni i radim posao kojeg volim. Imam oba roditelja koji su zdravi i sretni i koji me vole. Živim sa djevojkom koja me voli, jedan pristojan i sretan život. Imam prijatelje koji me vole. Zdrav sam i sretan. Imam sve što mi treba. I ja njih sve volim. Također, trudim se pokazati svijetu (i sebi) kroz predavanja i Blogove i podučavanja kako trebamo i možemo biti sretni.

I život mi je generalno - više nego OK!


Isto tako postoje dani kada mislim da ću poslovno propasti. Kada mislim da imam "Imposter syndrome". Postoje dani kada se jako svađam sa svima i kada sam razdražljiv. Dani kada mislim da je moj život grozan i da nemam načina kako ga poboljšati. Dani kada plačem, vičem, kada sam tužan, očajan i depresivan.

Dani kada se ne osjećam OK.


I to je OK!


Davno sam prihvatio činjenicu da smo samo ljudi sa velikim spektrom emocija koje MORAMO doživljavati i proživljavati jer nam svaka emocija koju imamo pomaže. Bilo da je ona pozitivna ili negativna. Pozitivne emocije nam daju samopouzdanje, daju nam vjetar u leđa i potvrdu da nastavimo tako dalje. Negativne emocije nam (barem meni) daju taj prkos, inat i pale motivacijsku vatru ka velikim promjenama na bolje.


U svom predavanju o stresu kažem:

"Prihvatite i preuzmite odgovornost sve dobro i loše što vam se događa u životu. Ono dobro vas tjera naprijed malim koracima, a ono loše vam mijenja život na bolje."

Što bi značilo da je svaka emocija, svaki osjećaj i svako naše psihičko stanje tu sa razlogom. Nešto nas veseli, a nešto nas mijenja. No, ono što je najvažnije od svega je to da moramo biti proaktivni u trenucima kada se ne osjećamo OK. Moramo razmisliti zašto je to tako i krenuti iz toga mijenjati sebe na bolje.

Jer ćemo se, u protivnom, naći u spirali koja nas može odvući u propast.


Ok je ne biti OK.

Dapače... Nekada nam je to itekako potrebno. Barem meni. Jer su se moje najveće pozitivne promjene dogodile upravo iz takvih trenutaka.


 


Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️


 

154 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page