top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Prestanite se opravdavati!

Naš ego.

Samo da svi znaju kako su naši postupci najispravniji i samo da nitko ne zna gdje i kako griješimo pa svaki puta kada nas netko nešto pita ili ne pita, mi odgovorimo i elaboriramo sa previše riječi koje najčešće imaju totalno pogrešan učinak na sugovornika i razgovor. Ali nemaju na nas. Mi smo se opravdali.

Samo ne znam kome i zašto...


"Gdje si ručao danas?"

Ma jeo sam ti u McDonaldsu, ali to ne radim često. Išao sam zbog ekipe pa da i ja nešto pregrizem, ali generalno mrzim fast food i jedem superzdravo konstantno tako da mi je to recimo cheat meal i ok sam.

What the fuck???

U McDonaldsu.

Bi trebao biti odgovor.


"Koliko si brzo trčao danas?" Ma išao sam ti 5 kilometara u ritmu 6:30 što je sporo, znam, ali nisam dugo trenirao i imam neku bol u koljenu. Uz to, u Maksimiru je bilo blato, još me netko zvao pa sam morao stat i javit se, a i pas se zaletio na mene. Da nije toga svega bilo, išao bi puno brže.

What the fuck???

Trčao sam 5 km po 6:30.

Bi trebao bit odgovor.


A da ne govorim o tome kada se nađemo prozvani bez da nas je itko prozvao i pitao, najčešće statusima na društvenim mrežama pa krenemo objašnjavati i opravdavati sebe i svoje postupke kako bi pokazali svijetu da je sve što mi radimo najispravnije ikad. I za nas i za sve druge oko nas.

Zašto?

Zašto to radimo?


Ja sam to radio zato što nisam imao vjeru u sebe, nisam se poštovao i htio sam pokazati svima, a prvenstveno sebi, da sam ja najcool od svih i da je sve moje što radim najbolje ikad. Uz to, htio sam sakriti sve svoje mane kako bih se svidio svima (grozna osobina koju na svu sreću više nemam). A takva opravdanja vuku svaljivanje krivnje na sve i svakoga za svoje postupke. I nikad se nisam osjećao bolje (možda na par minuta) iako sam opravdao sve svoje postupke kad su me pitali i kad me nisu pitali.


Nemojte biti kao mlađi ja.

Ne morate se nikome opravdavati.

Osim ako svojim činom ne narušavate nečiji mir i dobro pa ste direktno prozvani ;)


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.


​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️


155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page