top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Razlika između pobjede i uspjeha...

... Je ogromna!

Ovo nisam ja rekao. Ovo je napisao moj veliki prijatelj Marko Deša.

Ne znam što je on pri tome mislio jer nije objasnio. A mene je potaknulo na pisanje i ovo je moja interpretacija njegove izjave.


Svi želimo pobijediti. Bilo da se radi u sportu, poslovnom ili privatnom životu. Pobjede i porazi su naša svakodnevnica i cilj nam je sakupiti sve više pobjeda. Pobjede su te koje nas guraju naprijed, koje nas motiviraju, čine naš život sretnijim i dovode nas do tog konačnog uspjeha.

Ili se varamo?


Svaka pobjeda neminovno nas dovodi sve bliže i bliže uspjehu.

A taj uspjeh je najčešće fatamorgana. Taman kad misliš da si u pustinji došao do pitke vode, shvatiš da je tamo nema, nego je sada vidiš ponovno daleko na horizontu. I svakim sljedećim korakom (čitaj - pobjedom) opet smo sve bliže i bliže toj vodi. Toj vodi koja je nedostižna. Koja, na žalost, ne postoji.

Što je pjesnik htio reći?


Moja definicija uspjeha je kada si trenutno zadovoljan sa svime što imaš i težiš boljem. Ponavljam, kada si trenutno zadovoljan i sretan sa svime što imaš. Tada i jedino tada neće se javiti pohlepa nego zdrava i normalna želja za boljim. A pohlepa i zavist nas tjeraju da uvijek MORAMO imati više i bolje od drugoga, više i bolje nego što smo imali jučer dok u isto vrijeme nismo ni malo sretni. Dapače, konstantno smo nesretni jer uvijek želimo to što nemamo. To što netko drugi ima bolje. Tu vodu koja nam samo bježi iz dana u dan.

Jer uvijek možemo imati više. I u tome je problem.


Možemo pobjeđivati koliko hoćemo, ali sve dok nismo sretni sa onim što trenutno imamo, pohlepa i zavist će nas voditi i nikada nećemo uspjeti. Tek kada vidimo auto i krenemo se diviti samom autu, bez da postanemo zavidni jer je bolji od našeg, tada smo uspjeli.


Pročitajte zadnu rečenicu još jednom.


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

85 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page