top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

UŽAS! Dijete mi mora učiti tjelesni...

Svaki predmet u osnovnoj školi je najbitniji.

Svaki profesor govori o svom predmetu kao najvažnijem i ponaša se kao da je jedini predmet u školi. S druge strane, tjelesni je predmet gdje cure igraju graničar, a dečki nogomet i svi imaju zaključene petice već na početku godine.

Svaki predmet u osnovnoj školi je najbitniji.

Osim tjelesnog.

I to su profesori sami krivi. Jer ih nije bilo briga za njihov predmet nego je bilo lakše baciti lopte i ne raditi ništa.


A onda se desi promjena.

Sve više i više profesora tjelesnog počne provoditi nastavni plan i program. Počnu se truditi da djeca ne završe školu motorički zakinuti. Čujem da imaju inicijalna testiranja, da rade po planu i pogramu, da se profesori trude, da učenici rade... Pazite sad: Divim se normalnom odnosu prema predmetu. Do toga su uništili tjelesni.


I onda profesor zada teorijsku domaću zadaću i nastane opći kaos.

DIJETE MORA UČITI TJELESNI!!!


Dijete je dobilo domaću zadaću da nauči koj pokret aktivira koje mišiće. Dakle, odručenje aktivira rame, savijanje podlaktive aktivira biceps, opružanje triceps. Osnovne radnje i osnovne kretnje.

Uz matematiku, hrvarski, prirodu moje dijete još mora učiti tjelesni!

UŽAS!!!


Jer...

Ne daj Bože da se djeca od rane dobi zainteresiraju za pokret i za ljudsko tijelo. Ne daj Bože da nauče nazive pokreta i malo o tijelu. Ne daj Bože da postanu kvalitetni kineziolozi ili fizioterapeuti ili treneri ili profesori tjelesnog u školi. Radije naglasak staviti na sve drugo, a ako se djeca ne nađu ni u čemu, neka onda odu na taj "DIF". Jer taj "Dif" je uvijek bio škart faks i profesor tjelesnog je uvijek bilo škart zanimanje. Svi profesori su bili važniji u školi od profesora tjelsenog. Zato je promijenjen stari naziv naziv u "Kineziološki fakultet" jer im je bilo dosta degradiranja pa su, što se slažem, stvorili nauku iz tjelesnog, odnosno - pokreta. I da... "DIF - Državni Institut za Fiskulturu" nikada nije bio u Hrvatskoj nego u Srbiji. Al meni će ostati žargonski do kraja života samo zbog onih koji se ljute na to :)


Niti jedan predmet nije važniji. Svaki predmet je jednako važan i svaki predmet se treba provoditi kvalitetno po nastavnom planu i programu jer nikada ne znate kada možete zainteresirati neko dijete da postane vrhunski u tom području. Nikad ne znate kada možete pokrenuti tu iskru. Nikad ne znate kada možete stvoriti ljubav djeteta prema nečemu.


I nikada ne znate koji će to predmet biti.

Zašto to ne bi bila matematika.

Ili hrvatski.

Ili ne daj Bože... Tjelesni.


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.



 

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️


 


331 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page