top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Zašto se nakon treninga osjećamo bolje?

Fraza: "Nakon treninag se osjećamo bolje" nešto je sa čime ste se susreli nebrojeno puta u životu. I to je istina. Ali ne zbog toga što vam ljudi govore, nego zbog jedne stvari koju vam ne govore, a trebali bi.


Nakon treninga se osjećamo bolje jer smo učinili dobro za naše tijelo. Samim time, sretni smo i ponosni na sebe pa se i u glavi osjećamo bolje. Aktivirali smo tijelo, nekada i glavu, izbacili smo nešto toksina kroz znoj, ojačali smo, dobili malo na kondiciji, ravnoteži, koordinaciji...

Uz to, djelovali smo i na sve druge sustave u tijelu.


No sve to nije razlog zašto se nakon treninga osjećamo bolje.


Stres, pogotovo svakodnevni, je nešto što nas polako ubija. I svaki put kada se javi stres, tijelo luči malu dozu hormona kortizola. I kako se opetovano stresiramo kroz dan, ta razina krtizola raste i raste i raste u nedogled. U situacijama kada je to stvarno potrebno, kortizol nam itekako pomaže.

No najčešće, njegova jedina funkcija je ta da nam uništava zdravlje.

Jeste li znali da se znojimo kroz trening?

Jeste li znali da se znojenjnem može izlučiti nešto kortizola iz tijela?

Prvo ste sigurno znali, drugo mislim da niste ;)


E sad... Ne možemo izbaciti sav višak kortizola iz sebe kroz znoj. No možemo nešto i to nešto je itekako dovoljno kako bi se nakon treninga osjećali puno bolje, sretnije i pozitivnije. Zato što smo smanjili kortizol, samim time umanjili stres i, kako se to kaže, "izbacili smo sve van"!


I onda, uz kontrolu svakodnevnog stresa (o čemu točno imam i predavanje pa mi se javite ako vas zanima) i redovnim treninzima, možemo postići da nam kortizol više nije najveći neprijatelj :)


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Sva predavanja formirana su tako da su lako razumljiva i brzo primjenjiva. Zabavna su, interaktivna i potpuno drugačija od svih koje ste do sada čuli.


​Predavanja organiziram za jednu osobu, više osoba, zaposlenike tvrtki, konferencije događanja i ona mogu biti uživo ili online. ​


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

266 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page