top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Zdravstveni oksimoron

Briga o zdravlju put je prema dugovječnom i funkcionalnom životu.

Pretjerana briga o zdravlju put je prema stresnom i nezdravom životu.

Tanka je granica koja se najčešće ne vidi i često prekorači, a da toga nismo ni svjesni.


Svi znamo da se treba i kako se treba brinuti o zdravlju. Trebamo jesti raznovrsnu domaću skuhanu hranu od naših kumica s placa, ne previše, puno proteina i zelenog. Pa onda se treba sustavno i što raznovrsnije kretati i rekreirati. Zaim treba izbjegavati loše stvari kao na primjer alkohol, procesuirana hrana, cigarete i šećer.

Učinili ste sve to? Odlično!

Ali želite bolje. I više. I nikada se ne vratiti na staro.

Do te mjere da briga o zdravlju postane štetna.


Opsesivno brojanje kalorija, stres kod odbijanja jedne kockice čokolade koju TAKO želimo, prekomjerno treniranje za savršeno tijelo i što manje sala koje vodi do pretreniranosti, kroničnog umora i ozljeda, drastično smanjivanje količine hrane koja dovodi do podhranjenosti, prežderavanje ukoliko želimo dobiti na kilaži, svakodnevno vaganje...

Sve to nakuplja MASIVNE količine stresa u cijelom procesu.


Savršenom brigom o sebi postajemo fanatični, prelazimo granicu zdravog i počinjemo si štetiti!

Jeste li znali da sve više i više nutricionista preporuča da se kalorije ne broje i ne prate? Jeste li znali da sve više i više trenera ne zagovara 5-8% masti i pločice na trbuhu i tjeraju ljude na dan ili dva odmora tjedno od treninga jer je odmor isto dio treninga iako, najčešće, mnogi "vrhunski rekreativci" to ne misle? Jeste li znali da majica natopljena znojem i refleks povraćanja tijekom i nakon treninga ne znači da ste odradili najbolji trening ikad i da tako morate svaki dan? Jeste li znali da svaki dan u svakom pogledu ne morate biti savršeni jer je to jednostavno - NEMOGUĆE?


Jeste li znali da se opsesivnim zdravim životom zapravo uništavamo zbog stresa od savršenstva? Sad znate.

I kako moj otac voli reći: "I najzdravija hrana može biti toksična za tijelo ako ju konzumiramo na pogrešan način."


Balansiranim zdravim životom možemo dobiti najviše.

Kockica čokolade nas neće "vratiti na staro", čaša dobrog vina nam neće naškoditi. Preskakanje današnjeg treninga jer nam se baš baš ostaje doma nam neće umanjiti napredak.

I kako ja volim reći:

"Postoji hrana za tijelo i hrana "za dušu". Neka je omjer 80:20 i znajte da se ovo ne odnosi samo na hranu."


 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Sva predavanja formirana su tako da su lako razumljiva i brzo primjenjiva. Zabavna su, interaktivna i potpuno drugačija od svih koje ste do sada čuli.

​Predavanja organiziram za jednu osobu, više osoba, zaposlenike tvrtki, konferencije događanja i ona mogu biti uživo ili online.​

Trajanje predavanja može se modificirati.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️


92 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page