top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Jutarnja joga - dobro ili loše?


Probudi se u 5...ne, u 4!! Odradi trening, doručak, tuš, meditaciju, disanje, posao i to će te učiniti boljim. Hm... Mislim da ipak neće.


U zadnje vrijeme, gdje god pogledate, treneri, influenzeri i life coachevi praktički FORSIRAJU te preranojutarnje aktivnosti, a da uopće nisu razmislili...ali su odmah generalizirali. Cirkadijski ritmovi postao je glavni argument jer eto...svi ih imamo i...popularno je-



Ovako je krenulo sa mnom:

Ja sam, isto kao i svi influenzeri čuo da ako se dignem prerano, mogu seizati the day i biti najbolji poduzetnik i čovjek NA SVIJETU!!!. I prije dosta godina krenuo sam raditi jogu rano ujutro jer eto...u Indiji to rade i stvarno postoje medicinsko - fiziološke dobrobiti za to.

Šest mjeseci sam mrzio jogu, jogije na obroncima Himalaje, oca, Medical Yoga Centar i sebe jer mi je bilo GROZNO ujutro raditi jogu. Ali sam se tjerao do trenutka kada više nisam mogao i prestao sam.

Ne sa jogom ujutro...nego sa jogom kroz idućih 2-3 mjeseca.

Da li mi je to trebalo? Nije.


Kad sam malo razmislio, shvatio sam da sam (i gdje sam) fundamentalno pogriješio, a onda sam krenuo istraživati zašto. Saznao sam i krenuo podučavati sebe i druge. Vjerujte mi...svi moji "puleni" su sretni, zdravi i veseli i ponašaju se onako kako to njima odgovara!

A ne kako je Tony Robbins ili The Rock rekao.

A pogotovo ne Mark Wahlberg koji se budi u 2:30 ujutro


Danas se budim u 4:30 ili 05:00 i radim sve što influenzeri, life coachevi i treneri govore...ali ne zato što je to univerzalna istina. Ili jer imam cirkadijske ritmove.

Nego zato što to meni odgovara!

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

 

Ako želite raditi jutarnju jogu sa mnom, koja može biti popodnevna i večernja, ovisno o tome kada vam paše, kliknite na ovaj gumb i ugodno vježbanje!



12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page