top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Me, Myself and I!Dragi učitelji joge: Pažnju koju posvećujete sebi na satovima usmjerite na polaznike. Njima će biti bolje, a vama...koga briga za vas!


Ponovno sam čuo izjavu (od meni poznate osobe) da je netko bio na satu joge kao Pale sam na svijetu. Voditelj ga nije ni vidio, ni korigirao...dapače...voditelj je radio perfektno cijeli sat pokazivajući koliko i kako može sve sa svojim tijelom. Da objasnim to žargonski, ulično: Pravio/la se važan. I to na žalost nije prvi puta da to čujem.

A to je jedna od stvari (uz ozljede u jogi) na koju popizdim (pardon my french).

I sada, jedna velika istina:

Nikoga od vaših polaznika nije briga koliko dobro izvodite asane


Na svojim edukacijama u Medical Yoga Centar govorim novim voditeljima da nije važno koliko dobro izvodite asanu, koliko ste jaki, gipki i slično. Ali asanu pravilno morate pokazati. I to „što prije“. Jedno do dva ponavljanja uz osnovne napomene za pravilno izvođenje pa kažete da polaznici nastave sami u svom ritmu disanja jer je to najprirodnije za svakoga od njih i onda...

...i onda radite najvažnije stvar: GLEDATE i INDIVIDUALIZIRATE!Gledate ih sve, ispravljate, dajete im zamjenske pokrete i, modificirate tako da svatko...ALI SVATKO na tom satu ima dojam da je na individualnom satu i da svatko napreduje najbrže, najsigurnije bez mogućnosti za ozljedu.


Za pokazivanje koliko i kako možete izvesti jogu imate divne platforme poput Facebooka i Instagrama pa tamo stavljajte fotke i videe i skupljajte likeove Ali nikada nemojte staviti sebe ispred svojh polaznika. Dapače...radite na 70 posto jer...e to je za neku drugu edukaciju.

Do tada, budite pametni, brinite se o svojim polaznicima i uživajte u tome što i koliko njih možete naučiti, a ne koliko će vam se „diviti“.


Jer neće. Neki hoće. Ali većina neće. Jer nisu došli vas gledati nego napredovati.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page