top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Ne isteži ako boli!

U 99,999999 posto slučajeva kažu mi sljedeće:

Bole me leđa od sjedenja, daj me dobro istegni.

Hoću...ali ne odmah!


👉 Bol koja nastaje u leđima od nepravilnog sjedenja ili nekretanje najčešće dolazi iz krutisti mišića koji su bili neaktivni i stisnuti i tako su ostali. Ako odmah krenemo samo istezati te mišiće možemo čak i pogoršati situaciju.

✅ Ono što je PRVO potrebno je pokrenuti ih, dovesti im krv, zagrijati ih da se opuste i da se vrate u normalno stanje I ONDA ISTEGNUTI.


Primjer 👇:

Bole vas donja leđa. Prvo ćete leći i napraviti dinamičku varijantu malog mosta (stopala blizu tijela i guzom gore dolje) jedno 8 do 12 puta i onda nakon toga spustite guzu, stavite koljena na prsa i istegnete donja leđa jedno minutu.


✅ Puno ćete bolji učinak imati tako nego da samo istegnete donje leđa koljenima na prsima. Iako možda ne zvuči logično da krenete aktivirati zgrčene mišiće...trust me on this one 😎


Prvo dinamičko pokretanje pa onda statičko istezanje.

 

Želite li zauvijek ukloniti bolove koji su nastali zbog neaktivnosti ili nekog drugog razloga, kliknite na gumbe i saznajte više:

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page