top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Novogodišnje odluke - savršenstvom do propasti

„Svaki dan ću...“ početak je kraja svake odluke.


Bliži se 01.01. i svi smo više manje donijeli neke nove odluke koje kreću od tog magičnog datuma. Nekako vjerujemo da će nam biti lakše ako krenemo u novoj kalendarskoj godini mijenjati sebe i svoj život na bolje. Ja sam bio isti takav, ako ne i gori. I ima tu istine. A i da nema... Koga briga jer nije bitno šta me motivira dokle god me motivira da budem bolji prema sebi i drugima.


Ono gdje griješimo je očekivati od sebe da ćemo biti roboti i da ćemo svaku odluku „odraditi“ savršeno. Svaki dan ću trenirati, svaki dan meditirati, neću više jesti junk food, ne pijem alkohol više nikada... I sa SVIM tim odlukama krenemo odjednom.

A onda, kada ne odradiš to savršeno kako si si postavio u glavi, osjetiš da si podbacio nakon xy vremena (najčešće oko 18.01.), da si iznevjerio sebe i tada doneseš NAJGLUPLJU odluku u novoj godini, a ona je: „Prestajem s novom odlukom jer sam podbacio!“


To vam je isto kao kada vam se na autu probuši jedna guma i vi zbog toga probušite ostale tri koje su dobre :)


Da se to ne bi dogodilo, morate shvatiti da smo ljudi, da nismo roboti i koliko god želimo i volimo nešto, dogoditi će se život i nećemo biti savršreni. To ne znači da ćemo prestati sa dobrom navikom ako jedan, dva ili par dana nismo radili koliko god influenzeri ponavljali tu groznu frazu: "Svaki dan...".


Probajte sljedće:

Počnimo svaku novu životnu promjenu / odluku sa riječima: „Probati ću što češće...“ ili "Kada god stignem..."

Ovakvim stavom dopuštate sebi da budete čovjek i da pogriješite bez gržnje savijesti jer navika i promjena se održi onda kada prepoznaš i shvatiš vrijednost te promjene i kada čvrsto odlučiš to napraviti. Tada dani kada niste "savršeni" neće utjecati na prekid vaše odluke što treba biti cilj.


Cilj kojeg nikada nećete dostići jer JEDINO tada odluka ostaje za cijeli život.





 

Dobrodošli na najkompletniji program za zdraviji i sretniji život!

Vježbanje joge i svih njezinih aspekata biti će okosnica programa, a ovaj + su sva moja predavanja i edukacije koje ću podijeliti sa vama.

​Na jednom mjestu. Za svakoga. Gdje god se nalazite.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

 


309 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page