top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Pobijedio sam svađu i izgubio prijatelja

Krenula je kao bezazlena rasprava. Ja sam vukao u jednu, on u drugu stranu. Tema je bila ozbiljna. Kako je vrijeme prolazilo, sve se više i više zahuktavalo i na kraju je jednostavno pregorjelo. Svađa, a zbog nje i prijateljstvo.

Bio sam u pravu.

I šta mi to znači sada?


Nekada moramo pregristi jezik. Ili pojesti govno. Nekada moramo razmisliti što je zapravo važnije. Suština nađeg prijateljstva ili dobivena rasprava pod bilo koju cijenu. Jer sama svađa ne može i NE SMIJE imati veću težinu od dugogodišnjeg prijateljstva i svega onog dobrog što nam je to donijelo kroz godine.

Odnosno...


Različitost mišljenja ne smije stvoriti animozitet.

Ja imam jedno mišljenje, ti imaš drugo. I slažemo se da se ne slažemo. Ali ono što je najvažnije je to da međusobno poštujemo stavove i uvjerenja dokle god oni ne čine nekome ili samom sebi loše. Tvoj je život, radi s njim što želiš. Ja ću te uvijek podržati, ali se ne moram slagati s tobom. I raspravljat ćemo koliko god treba. No u prijateljsko pozitivnom tonu.

Jer, meni su bitnije godine i sve što smo izgradili od toga da imaš ista uvjerenja koja ja imam i da živiš svoj život na moju sliku i priliku. I bitnije mi je da ostanemo prijatelji nego da budem u pravu. I znam da, ako oboje želimo, sve možemo riješiti kako treba. Tako da, prijatelju moj:


"Imaš pravo!"


Bijela laž koja čuva prijateljstva.

Ne uvijek.

Nego onda kada je to prijeko potrebno.

 
 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

344 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page