top of page
  • Writer's pictureDario MiÅ”ković

Kad glava uzme odmor - to je najgori odmor

Perpetuum mobile joŔ uvijek ne postoji. Mislim da ne postoji niŔta na svijetu Ŕto ne treba odmor ili pauzu. Osim možda naŔeg uma. Jer... Kako se ponaŔamo prema njemu, vjerojatno je jedno od rijetkih stvari koje mogu raditi beskonačno dugo bez odmora.

Ili to baÅ” nije tako :)


Kada smo umorni nakon dugog hodanja, planinarenja, trčanja ili kretanja, osjetimo potrebu odmoriti tijelo. NajčeŔće onda sjednemo ili možda legnemo, dopustimo miÅ”ićima da se odmore, da imaju kratku pauzu pa nastavimo dalje.

Tijekom treninga, nakon svakog seta i serije, napravimo pauzu koje su točno definirane ovisno Ŕto i kako radimo.

Čak se preporuča da se većina strojeva ugasi s vremena na vrijeme.


A Ŕto je s glavom? :)

NaÅ”a glava radi non stop. I kada mislimo da se odmaramo Å”etajući psa ili kuhajući ručak, misli nam bježe na brige i probleme. Kada spavamo i kada trebamo odmoriti glavu, često imamo nesanicu zbog gore navedenih briga i problema, ne spavamo ili spavamo loÅ”e i taj period koji nam je najbolji za odmor - opet nemamo.


Nemamo (jer ne znamo) periode u danu koje možemo "ukrasti" kako bi malo odmorili naŔu glavu od kaosa i posla jer je uvijek sve drugo bitnije nego mi sami. I jer ne znamo kontrolirati naŔe misli, nego one kontroliraju nas.


NaÅ”a glava će dobiti svoj odmor na ovaj ili onaj način. Pametnije je odmoriti se kada mi to želimo i kada nama odgovara nego kada ona to treba jer tada viÅ”e nema izbora i odmor se UVIJEK dogodi u najgore moguće vrijeme!

A taj odmor naziva se: Psihosomatska bolest!

Bolest koja se manifestira na tijelu zbog psihičkog stanja. I to je veeeeeliki problem jer najčeŔće tražimo problem na tijelu, OPET zanemarujući svoju glavu. šŸ‘‰ Probavne smetnje - neÅ”to sam pojeo šŸ‘‰ Bolest - neÅ”to sam udahnuo šŸ‘‰ Bolovi - negdje sam trznuo tijelom

šŸ‘‰ I tako dalje i tako dalje...


Odmor kojeg tada glava uzme traje puno duže nego Å”to mi to želimo, najčeŔće u vrijeme kada nam to uopće ne odgovara i zbog tog odmora nam počne patiti cijeli život jer smo prikovani doma za krevet u nemogućnosti da odradimo iÅ”ta.


Probajte viÅ”e vremena posvetiti vaÅ”em psihičkom stanju nego fizičkom izgledu iako znam da nije sexy biti psihički fit jer se to ne vidi kada hodate plažom šŸ˜‰. Probajte "krasti" i kroz dan skupljati trenutke kada ćete odmoriti glavu i prevenirati prihosomatske bolesti.


A na mom predavanju, ako mi se javite, ćete čuti kako možete kumulativno "ukrasti" preko 2 sata odmora (vremena za sebe) bez da se osjeti u životu. Meni je to bilo potrebno pa sam godinama nalazio načine kako.

Vama je dovoljnan samo 1 sat i malo pozornosti na to Å”to vam pričam šŸ˜‰

Ā 

Hvala Å”to ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan šŸ‘ jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ā¤ļø

242 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page