top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Kvaliteta ili kvantiteta?

Na jednom američkom sveučilištu, na predmetu fotografije, profesor je podijelio učionicu u dva teama.

👉 Prvi team će ocijeniti na temelju količine fotografija koju naprave u tjedan dana. Kvaliteta fotografija nije bitna. Bitno je samo da ih je što više.

👉 Drugi team ocijeniti će na temelju najkvalitetnije fotografije


Nakon tjedan dana, UVJERLJIVO NAJKVALITETNIJE fotografije imao je prvi tream koji je samo trebao slikati što više slika. Zašto? Zato što se su u tih bezbroj slika učili, usavršavali se, napredovali, igrali sa postavkama, svjetlosti, kutevima - svime što su mogli i došli su do savršenih postavki za slike koje su slikali.Perfekcionizam se dobiva radom. Kvaliteta je posljedica kvantitete.

Moj otac i ja smo bili različiti. Dok smo zajedno vodili Medical Yoga Centar, kad god bi imali neki novi projekt, ja sam ga razrađivao do savršenstva pa onda krenuo, dok je on počeo PUNO prije mene i razrađivao ga u hodu.

Nisam ga razumio tada i svađao sam se s nijm govoreći mu da moramo biti savršeni na početku jer ako nismo, nećemo uspjeti.

On mi je dokazao suprotno.


A dokazao mi je par godina nakon što je već bio u penziji, kada nas je zahvatila korona i kad nisam mogao raditi grupne satove. Sjeo sam 14.03. (neću nikada zaboraviti datum), postavio Youtube Medical Yoga Centra i krenuo snimati svoj prvi Online joga video.

Loša kamera, loš setup, loš zvuk, dobre vježbe, grozan nastup jer nisam nikada vodio jogu mobitelu :)

Ali sam krenuo jer nisam imao izbora i do danas je to nebo i zemlja. Puno ljudi sada vježba uz naš online program koji je neusporedivo bolji samih početaka i svakim danom ga usavršavamo.


Hoće li biti ikada perfektan?

Nadam se da neće jer uvijek mora postojati prostor za napredak.

Ali kvantiteta (i strah od zatvaranja firme) napravila je to da sam krenuo i tesao zanat putem.


Winston churchil je rekao:

“Perfection is the enemy of progress.”

Da sam čekao dok sve ne bude savršeno, možda ne bih imao priliku (firmu) za online jogu.


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

133 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Guest
Mar 20, 2023

Isto meni tako bilo i s podcastom. Da Zvonko Čubrić i Ante Gelo nisu rekli: Idemo! Kako bude biti će, tko zna bih li ikad išta napravio čekajući savršene uvjete! Sadržaj prije forme!

Like
bottom of page