top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Melatonin...dugoročno opasan!


Čuli ste da melatonin pomaže kod spavanja. Počnete ga uzimati i vidite da stvarno radi. Spavate bolje. Uzimate ga još malo dok se ne zaredaju par lijepih noći ili dok ne potrošite cijelu kutiju.

I onda ga prestanete uzimati. I onda ponovno ne možete spavati.



Zašto ne možete spavati? Zato što je tijelo primilo melatonin, shvatilo kako ga sada ima iz drugačijih izvora i prestane ga proizvoditi. Ta pauza do kada tijelo ponovno ne krene proizvoditi melatonin je par dana.


Što je najgore napraviti u tom trenutku? Ono što je najlogičnije. Ne strpiti se tih par dana i početi ponovno uzimati melatonin. I tako upadate u začarani krug.


Što trebate napraviti? Ne uzimati melatonin uopće i napraviti svoj život takvim da možete prirodno zaspati lijepo, ne buditi se po noći i imati kvalitetan san!

- Zrak, voda, hrana, san. Točno ovakvim redoslijedom su stvari koje su čovjeku najpotrebnije da bi bio živ i mogao funkcionirati kako treba.


Moje predavanje orjentirano je na promjenu stila života bez dodataka kako bi mogli imati dobar san i ovo je jedan mali dio za kojeg mislim da ne znate. Ukoliko ne možete spavati ili ne spavate kvalitetno, budite se često po noći i ne možete zaspati...javite mi se. Puno ljudi već kvalitetno i dobro spava!

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

 

Za bolji i kvalitetniji san, pogledajte moje predavanje o nesanici klikom na ovaj gumb:



9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page