top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Multitasking nije vrlina!

Krenimo od pogrešne premise - Multitasking ne postoji!

Čovjek ne može u jednom trenutku misliti, a kamoli raditi dvije ili više stvari odjednom. Može samo jednu. I zato to što mislimo da se zove multitasking zapravo je:


Task switching - brzo mijenjanje misli i rada sa jednog taska na drugi.

Ponosni smo kad kažemo da možemo task switchat. Pogotovo žene koje drže dijete u jednoj ruci, kuhaju sa drugom, pomiču igračke sa nogama i uz to na telefonu dogovaraju poslove. Šefovi obožavaju i jako cijene one radnike koji mogu raditi više stvari odjednom jer im mogu dati više poslova da odrade.

Ne znajući da će sve te taskove radnik (ili gore navedena majka) napraviti PUNO lošije.

Ne kažem da neće biti dobri. Bit će dobri.

Ali mogu biti puno bolji!


Usmjeravanje i zadržavanje pažnje na jednom tasku dovesti će do toga da će se taj task napraviti brže, kvalitetnije i bolje. Nakon što smo gotovi sa tim taskom, krenemo na sljedeći. I tako dalje i tako dalje.

Na taj način ćemo u zadanom vremenu napraviti više taskova koji će biti odrađeni puno bolje i još uz to imati vremena za odmor koji nam je prijeko potreban kroz radni dan, a nemamo ga.


Ne možemo biti KVALITETNO fokusirani i koncentrirani jako dugo.

Možemo dosta kratko.

I treba nam odmor između.

I tako samo par puta dnevno.

I onda više ne možemo.

Niste to znali?


Ako želite znati više o fokusu i koncentraciji, javite mi se jer znam da su cijeli žvot svi od vas tražili da budete fokusirani, a nitko vas nije naučio kako niti vam objasnio principe.

Ja ću vas naučiti ako to želite.

A vjerujte mi - želite!

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!


Budite mi zdravi i sretni ❤️

176 views0 comments

Recent Posts

See All

टिप्पणियां


bottom of page