top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Prekid kontinuiteta nije problem!

Svugdje čitamo da je važan kontinuitet, da trebamo stvoriti naviku svakodnevnog vježbanja (što i sam govorim) i da je odustajanje za...znate već 🙂 No da li je to stvarno tako?

Ukratko - NIJE!


Stvaranje dobre navike dugotrajan je i naporan posao. Kažu...21 dan uzastopnog ponavljanja stvara naviku. Nije baš tako ali idemo se voditi time. I onda, nakon što odradimo tih 21 dan...dalje je sve effortless. Yeah right 😃

Sjetimo se jedne stvari. Svi smo mi ljudi. I svi imamo dobrih i loših dana. Zaposlenih i krcatih. Svima nam je lagano i teško i kaotično.

Sjetimo se isto tako da NE MORAMO i da NISMO roboti.

Sjetimo se još jedne stvari...navika će doći ako ne odradimo uzastopno 21 dan.


Kako?

Tako što 21 dan nije magična brojka. Tako što ćemo raditi to i 31, 41, 101 dan i tako što NEĆEMO prestati i odustati ako dan, dva ili pazite sad...3 dana ne odradimo to za što stvaramo naviku. A tu je najveći problem!!!!


Prekid kontinuiteta najveći je razlog za odustajanje od cilja kojeg smo si zadali. Jer si kažemo da smo slabi. Jer smo jadni. Jer smo si rekli 21 dan, a 14. dan smo radili cijeli dan, imali rođendan navečer i nismo se stigli otuširati i presvući, a kamoli odraditi jogu.

I sve što smo radili do tog 14. dana pada u vodu...jer su influenzeri rekli 21 dan i ako odustaneš onda si...jel...

Glupo jel?

Da.

Glupo, najgluplje.


Opustite se!

I kako preskočite nekad obrok, nekad obavezu, nekad sex (???), tako SLOBODNO preskočite nekad SVE ukoliko ne stižete ili vam BAŠ taj dan ne odgovara.

Ono što je važno je da ne odustanete zbog toga sa tom navikom, nego da normalno sljedeći dan ju nastavite raditi.


Niste prestali jesti jer ste preskočili jedan doručak, niste se prestali sexat jer vas je "bolila glava taj dan" 😃 i niste prestali sa tuširanjem jer se jedan dan baš niste otuširali...a trebali ste.

 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

171 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page