top of page
  • Writer's pictureDario Mišković

Samo dvije osobe morate zadiviti!

Moja najveća mana bila je da sam se želio svidjeti svima. U tom periodu života (koje nije samo mladenačko) radio sam stvari koje nisam želio, ponašao sam se kako nisam htio da bi svima oko mene bio "cool". Kada bih primijetio da se nekom nisam svidio, probao bih to ispraviti čineći stvari, kako god sam znao i mogao, koje tim osobama pašu da bi me prihvatili. Stvari koje bi se često kosile sa mojim načelima.

I polako sam izgubio sebe.


Izgubio sam se do te mjere da sam se sam sebi gadio jer nisam radio ono što meni paše, ono što ja volim, a opet... Želja za prihvaćanjem je bila toliko jaka da si nisam mogao pomoći. Ne jer nisam imao prijatelje. Ne jer nisam imao podršku obitelji.

Nego jer sam želio da me SVI vole.
Gledajući to sada, nisam ponosan kako sam se ponašao. Volio bih da sam znao bolje i da sam bio svoj - pod svaku cijenu. Također, gledajući kao mali ljude koji su mi bili uzor, divio sam se onima koji su radili što su htjeli, bili ono što jesu i uživali u životu.

Ovime smo došli do poante cijele priče.


Postoje SAMO DVIJE osobe koje moraš zadiviti i kojima se moraš svidjeti: Sebe kad si bio mali i sebe u budućnosti.

Kad sam bio mali, ne bih si bio uzor u vremenu kada sam se želio svidjeti svima. Također, gledajući u prošlost, želio bih da sam bio drugačiji. Sada je to potpuno druga priča. Malom meni bih ja trenutno bio uzor, a budući ja će biti ponosan na mene kakav trenutno jesam.


Ljudi će doći i proći. Ostati će oni kojima odgovaramo. I biti će onih koji su nam baš baš „sjeli“, a mi njima nismo. I probati ćemo im se sviditi (što je potpuno uredu), ali do te mjere da ne počnemo gubiti sebe i ono što jesmo.


Jer... Svi mogu otići. Ali mi od samih sebe ne možemo nikada.

Budimo sebi najbolji prijatelj da možemo biti drugima!


 

Hvala što ste odvojili svoje vrijeme za čitanje i ako mislite da ovaj članak može nekome pomoći slobodno ga podijelite, a meni dajte jedan 👍 jer ja to puno volim!

Budite mi zdravi i sretni ❤️

 

Pogledajte što nudim u "Stres" predavanju, kao i sva moja predavanja klikom na ovaj gumb:


357 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page